19 Jul

Het begrijpen van je lichaamstype en hoe dit je kledingkeuzes beïnvloedt

Als het gaat om het kiezen van de juiste kleding, is het belangrijk om je lichaamstype te begrijpen. Elk lichaam is uniek en heeft verschillende verhoudingen en kenmerken. Door je lichaamstype te begrijpen, kun je kledingstukken en stijlen kiezen die jouw beste kenmerken accentueren en eventuele onzekerheden minimaliseren. Hier zijn enkele tips om je te helpen je lichaamstype te begrijpen en hoe dit je kledingkeuzes kan beïnvloeden.

1. Het zandloperfiguur

Als je een zandloperfiguur hebt, heb je een uitgesproken taille en zijn je heupen en buste ongeveer even breed. Kies voor nauwsluitende kledingstukken die je vrouwelijke vormen benadrukken, zoals aansluitende jurken en tops met een getailleerde taille.

2. Het appelvormige figuur

Als je een appelvormig figuur hebt, heb je meestal een vollere buste en slankere benen. Kies voor kledingstukken die de nadruk leggen op je benen en een V-hals of diepe halslijn om de aandacht naar boven te trekken.

3. Het peerfiguur

Als je een peerfiguur hebt, zijn je heupen breder dan je buste. Kies voor kledingstukken met een brede halslijn en details aan de bovenkant om de aandacht naar je bovenlichaam te trekken. A-lijn rokken en jurken zijn ook ideaal om je heupen in balans te brengen.

4. Het rechthoekige figuur

Als je een rechthoekig figuur hebt, zijn je buste, taille en heupen ongeveer even breed. Creëer meer definitie door te kiezen voor kledingstukken met details zoals riemen, plooien en peplum om een vrouwelijkere vorm te benadrukken.

5. Het zogenaamde "zware" figuur

Als je een zogenaamd "zwaar" figuur hebt, heb je misschien wat meer rondingen en een vollere buik. Kies voor kledingstukken met een empiretaille of A-lijn silhouet om je buik te verbergen en de nadruk te leggen op je buste en benen.

6. Het atletische figuur

Als je een atletisch figuur hebt, zijn je schouders en heupen ongeveer even breed en heb je misschien minder uitgesproken rondingen. Kies voor kledingstukken met details zoals ruches, plooien en franjes om meer volume en vrouwelijkheid toe te voegen aan je silhouet.

Conclusie: Het begrijpen van je lichaamstype is essentieel bij het maken van de juiste kledingkeuzes. Door te leren welke kledingstukken en stijlen het beste passen bij jouw lichaamstype, kun je jouw beste kenmerken accentueren en je zelfverzekerd voelen in je outfits. Onthoud dat elk lichaam uniek is en dat er geen "ideale" vorm is. Het gaat erom dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in de kleding die je draagt, ongeacht je lichaamstype.

+